Just me

...om allt, inget och det däremellan...

Sooooon weekend :)

Publicerad 2009-01-29 20:52:04 i Allmänt,

Fredag igen imorrn, skönt! Ska jobba lite på förmiddan och sen vidare till E-tuna för sista tillfället i bild. Emma och jag ska avsluta vår kortfilm om romansen som inte gick som det var tänkt..hehe...mycket nöjd faktiskt! Kvällen blir lugn sen, upp och jobba på lördag...hoppas på lugn lördag! Kvällen bär det av till Sala och Cissi på partaj! Ska bli kul, är riktigt taggad! Sen är det ju det där med vad man ska ha på sig...har inte tänkt så långt än...får kolla vad garderoben har att erbjuda helt enkelt, nåt måste ju finnas där!

Sitter och kollar på Sveriges värsta bilförare och tyckte mig känna igen någon, inte nån som jag känner men någon annan...kastade mig på telefon och fick det bekräftat! hahaha!!! kulkul!! och kul o höra din röst vännen :)

Dags att bädda ner sig nu tror jag...blir en tidig morgon imorrn..inte riktigt van....vad fort man vänjer av sig tidiga mornar när man inte måste...är lite nervös också inför morgondagen...vet egentligen inte varför...har ju varit där förut men det var ju ett tag sen nu....är nog bra att vara lite nervös tror jag..får hoppas iaf!! Kommer säkert glömma nåt och göra minst ett fel....typiska rookie mistakes....jaja...lär väl visa sig!

Good night!!!

Jordens undergång 21/12 2012?

Publicerad 2009-01-28 20:30:54 i Allmänt,

Hmm...kan Maya-folket har rätt? I så fall har man ju inte mycket tid kvar här på jorden...nu får vi ju hoppas att detta inte stämmer, det vore förargligt. Här kommer ett utdrag ur artikeln:

Den 21 december 2012 är det vintersolstånd och det påstås att Mayaindianerna kommit fram till att solen står i en rak linje med Vintergatan. Vissa tror att datumet betyder världens undergång och andra anser att det är starten på en ny epok. På nätet och i flera böcker förklaras olika teorier. Allt från stormar som kommer att utlösa vulkaner till att jorden kommer snurra i motsatt riktning.

Sedan står det även att forskare fnyser åt detta...mmm...det får ju en att tänka iaf.

Dagen för övrigt har varit bra, vart kort dag istället för hel dag..tog en sväng till gymmet och sen har jag vart hemma. Vart skönt men nu börjar jag bli rastlös..hehe...lustigt det där. Halvdag imorrn och på fredag...känns bra. Lite jobb blir det också.

Trodde att internet skulle stängas idag men så verkar det ju inte vara, blir nog imorrn då istället....får se. Såg på Oprah idag om en film som verkar superbra, ska se till och se den..heter The secret life of bees med Queen Latifah, Dakota Fanning, Alicia Keys m.f. Utspelar sig på 1960-talet. Länge sen jag tittade på film känner jag...något som måste göras mera!!

Dags för soffan...med lite te - kvällsro - hope it works!

Pussen

Bye bye internet...

Publicerad 2009-01-27 21:55:43 i Allmänt,

Ja...så ser verkligheten ut..iaf för 2 dagar framöver. Sedan får vi be till gudarna att det inte sker något värre på fredag utan att allt fungerar som det ska på direkten...annars kan vi snacka lite krisläge!!! Mycket av det vi gör i skolan är baserat ute på nätet så man blir ju ganska begränsad när man är van att ha tillgång twentyfourseven. Vi håller tummarna!!

Nu ska en liten tröttmössa gå och lägga sig och hoppas värmen kommer snart och hoppas även på en mycket givande dag imorrn.

Gonatt och på återseende!!

//K

Ny vecka snart...

Publicerad 2009-01-25 18:35:53 i Allmänt,

Denna helg har verkligen svischat sig förbi...den har varit helt lovely. I fredags hade jag föreläsning på fm och sen tog jag en vända på gymmet, 30 min på bandet och 25 min i solariet....mycket skönt. Åkte sen vidare till Maxi för att handla...shiiit vad med folk!! och då va klockan ändå bara 15.....jisses...men det blir bra, klarade mig med nöd och näppe till bilen med mina kassar (hade handlat sköljmedel och massa mjöl som vägde bly!!). Sen kom Sandra och vi käkade tillsammans..alltid lika trevligt när du kikar förbi darling :) Sen var det godis och Lets Dance i soffan. Lördagen spenderades hos frisören under förmiddagen...toppat till det och lagt i ny färg...mycket nöjd...mer färgglad nu än färglös som jag kände mig tidigare. Sen åkte jag och mor ut en vända på hälla och kollade lite grejer och sen komphandlade jag på Maxi. Kvällen spenderades hemma hos Ida med mys, godis och popcorn...mycket trevligt!! :)

Idag har jag plockat undan här hemma och bakat kakor och matbröd...haft ljusparty hemma där många trevliga ansikten dök upp! Vi borde verkligen ses oftare!! Nästa gång hos Cicci :) Fick som värdinna lite och handla för sen kompletterade jag med lite annat...hehe...farligt det där men det luktar ju så gott!! har redan lite annat jag skulle vilja ha men det får bli lite längre fram i vår! Hoppas verkligen att mina CSN pengar kan komma nu i veckan....det är MER än välkomna om vi säger så.

Imorgon startar en ny kurs, Estetiska läroprocesser i teori och praktik, det ska bli kul! Nackdelen är att den är förlagd i E-tuna så det blir lite tidigare och längre dagar men det funkar. När tågen väl går som de ska så är det ju verkligen supersmidigt. Tar inte mer än 3 min att gå från station till klassrummet så mer kan man faktiskt inte begära. Hoppas det slasket kan försvinna bara...inge vidare att stressa sig ner till station men risk att sladda omkull!

Neee...dags för disken tror jag...snart iaf...

Kramen!

Dagen hittills...

Publicerad 2009-01-21 15:43:22 i Allmänt,

Har varit bra, vaknade inte riktigt på rätt sida men det har rätat upp sig någorlunda under dagen. Inte bra att vakna 06.28 för att sedan somna upp och vakna igen 07.25...nonono....

Hade föreläsning på fm och sen diskussion i grupp en stund in på em. Messade M om eventuella träningsaktiviteter och såg mig några minuter senare runt om i matsalen för att upptäcka att hon satt nått bord bort bara och hade gjort det en timme ungefär...hehe..kul :) så vi tog sällskap hem till mig och bestämde oss för att ses igen vid 17 för lite träning. Ska försöka göra någonting innan jag ska pinna iväg tänkte jag men än så länge är jag kvar fast vid datorn och inte gjort så mycket, checkat av det vanliga, mail (jobb och skola) / blackboard / facebook / diverse bloggar / csn osv. Ska nog äta nåt mellisaktigt innan också..inte sån dum idé.

Nee...slut på svamlet....kan knappt stava rätt...en dos kaffe kanske?

//K

Lustigt

Publicerad 2009-01-20 17:00:20 i Allmänt,

Kom på mig själv att göra saker som jag normalt sett undviker in i det sista att göra, för att undkomma en annan sak, nämligen att sätta mig ner och läsa lite. Jag har hittills gjort följande:

- rensat ur kylskåpet
- sköljt ur diverse kartonger (juice, filmjölk, mjölk, smör) för att sedan sortera upp i påsar
- klätt på mig, gått ner tre trappor, ut och mött den härliga kalla piskande blåsten för att gå de 50 meter till miljöboden i slask och blask i platta, låga gympadojor för att slänga de jag tidigare sorterat så fint
- tagit vägen förbi källaren på min väg tillbaka från boden och hämtar kartong för julsaker så jag kan lägga ner dom där (de behöver inte ligga på köksgolvet i en fin hög längre än nödvändigt) och sen gått fyra trappor upp igen
-avslutningsvis diskat en vända till

Allt detta har jag lyckats med och genomföra istället för att sätta mig ner i soffan med en kopp te och börja läsa inför imorrn...och istället för att nu ta tag i det jag ska göra funderar jag ytterligare på vad jag kan hitta på...

Varför välja den enkla vägen kan man ju undra....

Så enkelt men ändå inte..

Publicerad 2009-01-19 21:25:46 i Allmänt,

Förstår mig inte riktigt...har ett kapitel att läsa till imorgon så känner jag mig hyftsat nöjd inför morgondagen..har boken ligger bredvid mig men ändå så drar jag mig till att göra allt annat än att starta läsningen....why? så svårt ska det ju inte vara...har ju redan läst en del idag så detta borde vara en baggis...but nooo.....drygt! Vore skönt om man kunde komma isäng någorlunda i skaplig tid så man inte är ett kolli imorgon.

Kvällen avrundades för övrigt ute i Viby (?) hos Malin med trevligt sällskap och gott fika...måste ha receptet på brödet..mumma! Och Catta, you are a natural säger jag bara...kanonbra jobbat vännen!!

Vi gör ett försök med böckerna och hoppas på det bästa!!

See ya!

Sovmorgon...

Publicerad 2009-01-19 11:52:17 i Allmänt,

Ja...blev att man snoozade lite längre än tänkt idag...märkligt det där när man inte måste gå upp när klockan ringer...hehe...menmen..jag har ändå hunnit med det som var tänkt hittills idag. Ska fortsätta läsandet i eftermiddag innan jag ska iväg till Malin. Ska hem en sväng nu och fixa mig och handla...blir kassler, ris och chilisås...mumma..länge sen...lär nog göra en del så det räcker till matlåda också. Ett måste nu när man är i skolan så mycket, har inte råd att köpa mat varje dag direkt.

Have a nice day :)

Sunday

Publicerad 2009-01-18 16:27:22 i Allmänt,

Har varit riktigt skönt idag att inte behövt göra NÅGONTING...kommer behöva fler sådana här dagar under denna termin misstänker jag. Denna vecka har gått superfort och det har hänt så mycket så det känns som det gått två...ska sätta mig ner en stund och faktiskt vara lite duktig och läsa lite...snabbläsa ;) så jag slipper det mesta imorrn...dock väldigt skönt att vara "ledig".

Trevlig söndag kväll :)

Puss

Musik som berör...

Publicerad 2009-01-16 21:42:07 i Allmänt,

Bara av att höra en strof eller några rader infinner sig en känsla...helt sjukt...kan inte placera riktigt vad jag associerar med just den här låten med det här någonting..förmodligen nåt jag sett,nåt sorgligt..säkert på oth..hehe..men ändå, nåt som var så pass starkt att det satte sig i minnet. Lyssnar på Fields of Goal...orginalet är av Sting men jag gillar Eva Cassidys version minst lika mycket :)

Såg en dokumentär om Lasse Winnerbäck häromdan...och hans musik berör verkligen...trodde inte jag var så blödig eller hur man nu ska säga det men det var verkligen inte långt ifrån tårarna...minnen från när jag såg Lasse första gången på studenterna Ip i Uppsala en varm augustikväll tillsammans med Sandra :) och 2 konster tillsammans efter det har det också blivit..hehe...ja jag säger då det :)

Dagen för övrigt har varit väldigt lååång men intressant....så mycket att hålla i huvudet och hela tiden hålla koll på vart i litteraturen man kan koppla hit det och vem sa det och hur och varför och koppla hit och dit...aaahhh...haha...samtidigt som jag tycker att det är kul...det löser sig säker med tiden får man hoppas...i have faith!

Snart dags för sängen...jobb som väntar imorrn...eeehh...pengar är alltid nice...speciellt nu är det är som det är!

Några få ord...

Publicerad 2009-01-15 22:55:19 i Allmänt,

tänk att några få ord kan göra så mycket...att någon har tänkt på en annan, trots att man inte setts på jättelänge...så jäkla kul!! skönt att gå till sängs med ett leende på läpparna och något att se framemot:)

ps. puss darling du och jag idag vår dag <3 d.s

Snart helg...

Publicerad 2009-01-15 19:49:57 i Allmänt,

Redan fredag imorrn...vad fort den här veckan har gått! Hoppas morgondagen blir givande och att den ger ett hum om hur terminen kommer se ut.

Idag har jag mest tagit det lugnt, varit väldigt skönt att vara ledig :) har fixat med router så nu slipper jag har datorn stationerad på matbordet hela tiden. Rensade i bokhyllan lite för att få plats med annat och hittade massa kort som jag framkallt för ca 3 år sen..eller är det 4? Nåt sånt iaf...kul o se var det vilket som...synd att man inte framkallar oftare...det läggs in på datorn och sen blir det inte mer än så oftast.

Ska sätta mig och förbereda lite inför imorrn..skriva färdigt min mind-map tänkte jag och sen titta på Tomb Raider :) tror inte jag har sett första faktiskt...blir lagom avkoppling och skön avrundning på denna lediga dag :) hoppas allt löser sig med skolan och csn bara...drygt när det dröjer...vill veta! men som sagt...det löser väl sig inom sinom tid.

Och så läser ni lite fortare...

Publicerad 2009-01-14 20:54:44 i Allmänt,

Dagens föreläsning kan summeras med ett ord: KANON! Kvinnan var verkligen superbra och fick upp ögonen på fler än bara mig i olika situationer..aha..är det därför?! Helt fascinerande! Fick lära oss om hjärnans två delar och hur de fungerar separat och tillsammans...mycket intressant hur det interagerar med vår kropp. Och sen snabbläsning, hur man kan bli bättre på att läsa snabbt genom att se sammanhanget och inte hänga upp sig på detaljerna för de faller på plats sen ändå...väldigt tidsparande och effektivt :) Me like!!


Morgondagen inbjuder till ledighet...lovely :) eller inläsning av litteratur men för mig innebär det ledigt...sweet! Ska även se till att ta mig ut på en morgonpromenad så man är pigg och fräsch att sätta igång sen. Sen skulle ev Sandra dyka upp mot kvällningen om det fanns tid...very nice!


Nee nu dags för nåt kvällsmål och sen sängen...

God kväll!

Disturbia

Publicerad 2009-01-13 21:24:03 i Allmänt,

Många tankar som flyger runt nu och vad som är rätt och fel har jag ingen aning om men det ger ju en del att fundera på iaf kan man säga. Skulle tro att det löser sig med tiden, kan inte annat än hoppas på det. Har påbörjat min litteraturinläsning inför denna termin och so far so good. Har kommit in på några nyckelbegrepp och det känns bra, ska göra ett dokument och börja fylla på med tankar, kommentarer osv som man kan ha som en mall inför tentan.

Häromdagen fick jag höra en kommentar om att: bara för att man blir behandlad illa själv behöver man inte vara lika dålig tillbaka.  Just då tyckte ja mer att var fick du luft ifrån??? då jag tyckte jag hade blivit dålig behandlad och ingen ska trycka ner mig på det viset!! var visserligen men överdriven situation men det går att applicera på fler situationer och just nu så...ja....jag vet inte riktigt..ibland tror jag stressen tar över och bittermaja i mig kommer fram och jag kan inte riktigt hantera det så väl som jag skulle vilja...en tankeställare och nåt att arbeta på.

Dags för sängen...tidigt imorrn...E-TUNA väntar..


//K




 

Dag 1 Au2 avklarad

Publicerad 2009-01-12 21:21:52 i Allmänt,

Så där då var denna dag över. Känns bra än så länge, som att jag har någorlunda koll på läget, var en god idé att man förberett sig tror jag faktiskt. Har även varit iväg och simmat en sväng, slutade på tidigit som det var lika bra att passa på när man ändå var i närheten, fick även sällskap av Maria :) Vi tog en snabb fika och sen ner i bassäng i 45 min...mycket skönt...har dock lite känningar i låren så här nu mot kvällen....sjukt otränad jag vet! Gick över till Catta en sväng och stämde av litterturlistan, vi verkar ha det mesta vilket också känns skönt. Sen mötte jag upp pappa och vi åkte ut till Elgiganten och han försåg med en mus till datorn och en trådlös router...tack pappa!! Ska vänta med att koppla in routern tills jag vet att det gått ok med telefoniflytten. Detta ska ske inatt/imorrn mellan 03.00 - 7.00. Spännande!! Får vi se hur detta går! Så from imorgon finns jag på mitt vanliga hemnummer igen, vilket ska bli skönt. Ska försöka ta mig för att beställa bredbandet också imorrn och sen säga till om lampan som blinkar i trapphuset...försöka få en ny fönsterbräda till köket också...ser ingen vidare ut...lite småplock som egenligen bara tar några minuter att fixa med hjälp av några samtal men ack så svårt att ta sig för att ordna....som man är..

Ne dags för sängen och läsa igenom lite granna inför morgondagen!

Sleep tight!

En liten fundering så här på kvällskvisten

Publicerad 2009-01-08 22:01:47 i Allmänt,

Hur kommer det sig att de kvällar när man inte måste lägga sig tidigt för man ska upp tidigt dagen därpå kan spenderas framför tv och dator utan trötta ögon till skillnad när man måste upp tidigt nästa dag då ögonen knappt kan hålla sig vid liv redan vid 20-snåret??!! Märkligt måste jag säga...nån mekanism i hjärnan som slås av och på beroende på vad man tänker kanske...jaa vad vet jag...skönt att kunna kolla på en film utan avbrott för en gångs skulle iaf..

Natti natti

Gotta Be Somebody - Nickelback

Redovisning avklarad

Publicerad 2009-01-08 19:33:51 i Allmänt,

Och så var även denna dagen över och lagd till arkivet...så jäkla skönt! Fick även vara först ut vilket var en stor lättnad så hade man sitt gjort sen för att bara lyssna och bli inspirerad av alla andra.

Har exan kvar nu då...den där jäkla diskussionen...och jag ska verkligen få till den också..allt annat är jag verkligen supernöjd med så jag vil inte hafsa ihop nåt nu på slutet bara för att, bli hårdkörning nu tre dagar så bra måste det ju bli :) hoppas hoppas hoppas!!

På lördag åker darling iväg till sälen en vecka...skönt för honom med lite semester men lite ensamt för mig..menmen...en vecka går ju fort och då kan jag koncentrera mig på skolstarten..ser fullspäckad ut enligt schemat om jag säger så...inte många veckor som vi INTE går alla dagar....blir en helomvändning från denna termins upplägg med två dagars veckor....menmen...skam den som ger sig och i förtid! Det ska icke bli jag! Fick även veta idag att vi kommer inte få några pengar på CSN förrän vi fått poängen från denna termin registrerad, det är 18 av 30 poäng som saknas och uppgifterna för dessa 18 poäng lämnas in på måndag och då har lärarna 15 arbetsdagar på sig att rätta så det blir inga pengar förrän tidigast första veckan i februari...har vi tur kan det komma in tidigare, det skulle visa sig. KUL!!! not...tur att man har jobbat som har under julen så man får inte lite pengar iaf.

Har vart och simmat en vända med ida idag också efter skolan, mycket skönt, dock lite väl många i motionsspåret men det gick bra. Ska försöka ta mig ner till gymmet en vända imorrn också om tiden infinner sig....kanske får nåt ryck och skriver oavbrutet eller nåt...hehe..ska se till och mysa med darling också.:) annars hoppas jag att helgen inbjuder på lite trevliga stunder med mina tjejor och även mör och får! Mör har varit sjuk med världens influensa så har jag inte våga mig dit sedan nyår för att slippa åka på nåt nu inför redovisningen och exan...men nu verkar hon vara bättra så jag ska ta mig över nåt i helgen tänkte jag :)

Dags för lite te och macka i soffan, movietime here i come!

//K

Drömmer mig bort..

Publicerad 2009-01-05 20:49:00 i Allmänt,

lite grann...rätt ofta det blir så nuförtiden..har fastnat för en makeupväska som jag vill ha...den ska inhandlas inom snar framtid har jag tänkt..very nice :)

Dagen för övrigt har varit bra, har varit i skolan på förmiddagen och satt ihop lite inför redovisningen på torsdag och sen har jag varit hos Catta under eftermiddagen och ordnat lite med tentan och litteratur inför nästa termin. Känns bra! Ska hoppa in i duschen nu och sen bädda ner mig, skönt med sovmorgon imorrn :) vi var så duktiga idag så vi fick ledig imorrn..lovely..ska ses en stund på onsdag och finslipa på allt. Ska även se till att göra klart tentan under morgondagen..har endast diskussionen kvar...är mycket stolt över mig själv hur det gått med den här tentan än så länge...satan om den inte blir godkänd! Så det får vi hoppas på, om inte annat så blir det komplettering och det är väl inte mer än så heller om det skulle bli så men vi får hoppas på det bästa! En sväng till gymmet imorrn blir det också..skönt om man kan få komma igång nu känner jag!

Nepp, dags för duschen nu...bye bye!


Ge mig inspiration sa jag!!

Publicerad 2009-01-04 18:43:50 i Allmänt,

Har suttit en stund nu med min kära tenta och en del har blivit skrivet vilket är bra men alldeles för lite. Vore bra om jag kunde bli klar med analysen och åtminstone börja på diskussionen, har bara två sidor kvar nu så slutet är nära! Ska träffa Catta en stund imorrn och bolla lite så förhoppningsvis kan det lossna lite då för nu är jag nog helt tömd för kvällen.

Dags för nåt annat tror jag..

Byebye!

Undermedveten stress eller överdriven optimist?

Publicerad 2009-01-04 10:42:22 i Allmänt,

Känns som jag pendlar mellan dessa två på nå underligt vis...tror och känner att jag har stenkoll inför vad som kan och kommer hända härnäst men sen vet jag inte riktigt. Borde egentligen haft allt löst och klart nu men det har jag inte..och egentligen så gör det inget heller för jag har tid kvar...menmen....som alltid helt enkelt.

Gårdagen blev inte alls som tänkt, hade missat lite grejer på jobbet som skulle varit ordnat  till måndag så det var bara att sätta igång och göra det...slutar normalt sett 11, kom därifrån 15.30....jag var trött kan man säga. Cyklade hem till Ida och träffade Anna, very nice :) Satt i soffan och degade och snackade...mycket trevligt. Blev även bjuden på mat, tack för det...det var mumma! och sen ett antal bullar också...hhmm....man har ju så bra karaktär när det kommer till bakverk...hhmm..not..

Ska strax sätta igång och diska lite sen se över tentan en sväng innan vi ska iväg och simma. Ska bli skönt att komma igång och träna igen, från att vara helt omotiverad för ett par veckor sen är jag supertaggad att köra igång så det känns super! Blir även en sväng till Sala i eftermiddag för att hälsa på!

Dags att sätta igång!

Ha en trevlig dag!

Shopping, glitter och glamour och slutet för 2008

Publicerad 2009-01-01 10:23:52 i Allmänt,

var några av drömmarna som fanns under 2008....möjligheten att försvinna från sin vardag och lyxa till det lite med weekendresor, shoppning, konserter...hehe...någon gång, någonstans :) vi får se vad 2009 kan ha att bjuda på!

Var på staden med catta en sväng förrgår..mycket trevligt! och fyndade faktiskt en hel del för i princip inga pengar alls...tack mor och far och presentkort...mycket lyckat!! Detta inhandlades:


Mina fynd


Här kommer några bilder på det nöje som gjorde detta år till vad det blev, helt underbart...några godbitar :) Gårdagen spenderades hemma hos Madde och Johan, det var mycket trevligt, gott sällskap och god mat som tog lite längre tid än väntat, jädrans potatis...menmen...gott blev det :) och efterrätten lika så :)

hoppas 2009 bjuder på minst lika många festligheter och underbara ögonblick!!

GOTT NYTT ÅR MINA VÄNNER!!

Turkiet  Sa hejdå till Malin innan Egypten Vi sa hejdå till Nicole innan Nya Zeeland Jag och Ida på Ladies Night Jag och älskling på Mallorca Hälsa på Anna i Oslo Utflyttningsfest hos Sandra Hugo kom till världen Vi säger god jul Välkommen år 2009

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela