Just me

...om allt, inget och det däremellan...

Söndag och sjukling....

Publicerad 2009-03-29 22:05:07 i Allmänt,

och det suger kan jag säga...hela dan har det kliat i halsen på mig och gått mig på nerverna. Har nästintill bara stannat innanför dörrn idag och det börjar också kännas...rastlös till tusen! Måste snart gå och lägga mig för att orka upp imorrn...hoppas man får lite sömn iaf...

Gonatt...

I miss my long hair....

Publicerad 2009-03-27 16:47:57 i Allmänt,

Jo det är faktiskt så...har trivs oerhört bra i denna frisyr men har haft kort nu i över ett år....och jag saknar verkligen mitt långa...kunna locka, sätta upp...ja....vilket problem va ;) haha...sometimes its the little things that counts....

Städtorsdag...

Publicerad 2009-03-26 18:00:02 i Allmänt,

Har försökt att införa städtorsdag här hemma (andra veckan nu) och det verkar gå hyfsat. Har hittills diskat och dammsugit, ska strax ta mig an dammtrasan och städa iordning i badrummet. Har även skrivit en 2-do-list så jag vet vad jag ska göra, helt sjukt vad jag har mycket i huvudet just nu och får jag inte ner det på papper så glömmer jag, som exempelvis att dammsugarpåsar ska inhandlas....en tidsfråga innan påsen spricker....så hoppas att det är köpt innan nästa torsdag...

Loggen...denna logg...har skrivit lite stöd här och där på några lappar, ska försöka skriva ihop detta till meningar och meningsfullt sammanhang, ska ju ändå upp i ca 10 sidor så det är verkligen dags att sätta igång nu, vecka 2 av 5 börjar lida mot sitt slut...

* dammsuga
* dammtorka
* slänga sopor
* diska
* skriva logg
* rensa garderoben

Två av sex saker avklarade...ska äta något däremellan också...kanske börjar med det..

Trevlig torsdagkväll !!

Grå mus...

Publicerad 2009-03-21 11:32:36 i Allmänt,

Blek, smålönnig här och där, prickig överallt är några men starka ord som kan beskiva mig just nu...tråkigt när man känner sig så här...längtar till nästa frisörappointment så man kan fräscha till sig lite och slippa känna sig så grå! Hoppas färganalysen piggar upp en, särskilt när man ska gå till osminkad...aaaahh!!..haha...neee...dags att hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen.

Uppe med tuppen...

Publicerad 2009-03-21 07:27:04 i Allmänt,

haha...insåg just att klockan inte va mer än 7.15 och jag har redan hunnit myst i soffan med frukost :) en lördag när man är ledig..typiskt...blir väl så att kroppen är inställd på denna tid eftersom jag gått upp så hela veckan..jaja...blir morgonmys med lite one tree hill istället...inte helt fel det heller.

Första veckan på VFUn har redan gått och det har varit helt underbart, jag känner hur min egen lärarroll växer och det känns bra!

Var iväg på kalas igår kväll hos Ciccin...mycket trevligt :) kul och bara sitta och snacka och skratta..va länge sen..får vi göra om! Ska iväg på färganalys i eftermiddag med mingel och bubbel..ska bli trevligt :) hoppas man kan få tips och idéer så garderoben utökas med lite fler färger än svart, vitt och grått..haha. Sen vidare till Catta för party!

Ha en skön helg :)

Mardröm....

Publicerad 2009-03-16 18:41:28 i Allmänt,

Vaknade efter en timmes sömn av att jag gnydde av rädsla och en känsla av att något/någon precis sköljt igenom mig eller hur man ska förklara det hela...SÅ JÄVLA OBEHAGLIGT!!! Drömde att jag var på väg hem och upp i trapphuset och kunde knapp se nåt + att lampknappen inte funkade och har känslan av att någon är i närheten och när jag kommit upp på andra våningen hör jag en hemsk mörk röst som säger: hello my lover....jag vänder mig om och börjar sparka och inser att jag sparkar i luften för rösten är ett spöke!! Vågade inte somna om sen efter jag vaknat i skräck så jag väntade till Markus vaknade och åkte med honom hem och sov där istället..somnade kanske runt halv två igen...vaknade till en sväng vid halv tre, tre när darling var hem och åt och då stängde sovrumsdörren (som jag medvetet låtit stå öppen!!) somnade om igen för att vakna igen vid 6 när klockan ringde....vilken natt!!

Över till något betydligt trevligare iaf...har haft min första dag i förskoleklass idag, hur kul som helst :) och kände mig verkligen välkommen, pratade med rektorn och hon var hur trevlig som helst och gav mig många bra tips! Sedan småpratade jag med en kvinna som är klasslärare för en år 1:a och berättade vem jag var och så och hon sa att ville jag så var det bara att komma in där någon dag också :) och mina handledare är kanon! Vill verkligen att jag ska ta för mig så mycket jag vill och bara fråga om det är något. Ska ta det lite lugnt nu första dagarna och försöka se hur barnen ligger till och lära känna dem innan jag börjar med någon så, men jag ska verkligen ta tillfället iakt och prova saker! och sen se till att det finns dit att besöka andra klasser både en och flera gånger kanske beroende på vad det finns för tid och möjlighet.

Helgen i övrigt har bestått av jobb, träning och massa kalas...eller ja tre...mer än vad jag brukar avverka i månaden tom! Har varit mycket trevligt, först iväg till Sala i lördags eftermiddag och firade Emma 25 år, och sedan tillbaka till staden för att fira Ida 23 år och se på Melodifestivalen..mycket trevlig lördag :) Söndagen spenderades i Gävle för att fira Hugo 1 år, lilla skrutten...var på riktigt charmhumör..satt och smilade och flörtade hela tiden med alla...alltid skoj med glad bebis :)

Fyra veckor har nu gått och jag är nöjd...har visserligen inte gått ner några kilon men tappat några cm här och där, inga siffror att tala om men det räcker som drivkraft att fortsätta som tidigare och köra på mer med träningen. Kommer gå längre dagar nu än vad jag är van vid och verkligen varje dag så det blir att strukturera om lite. Ska försöka gå fram och tillbaka till skolan de dagar jag inte tränar ( och inte är dålig väder för då vill man bara dit och hem snabbt) som komplement och sen fortsätta med träning 3 ggr i veckan. Ska försöka simma nån dag också och ev gå på nåt pass också...får försöka passa in det när jag kan ha bilen eller när det blir ljusare...ingen större lust att cykla till löga fram och tillbaka när det är mörkt och kallt!

Ska ta och skriva lite logg nu och sen lägga mig i soffan och mysa med ett kopp té :)

Fredagen den 13:e mot sitt slut...

Publicerad 2009-03-13 18:14:34 i Allmänt,

Aahhh...hela dagen har varit som i dvala...satt 4,5 timme...av 5...helt sjukt...snacka om skrivkramp! Skönt att den är över och hoppas verkligen att det räcker till med poängen för ett godkänt, annars blir det en omtenta och då är det väl så, bara invänta.

Helgen är späckad med jobb, kalas, kalas och återigen kalas, ska bli trevligt :) På måndag är det VFU som gäller i sex veckor framöver, ska få vara i förskoleklass hela perioden, känns superkul!! Är väldigt förväntansfull :)

Dags att få i sig lite mat nu känner jag, sen soffan hela kvällen...skulle tippa på att jag somnar innan Let's Dance hinner börja...så jäkla trött efter denna dag...isschh...

tenta tenta tenta tenta!

Publicerad 2009-03-10 21:59:48 i Allmänt,

Inte mycke annat som cirkulerar i skallen just nu, lite synd är det att man pluggar in dessa nästan frenetiskt för tillfället, risken är att de kommer ut på papper på fredag och sen blir det inte mer än så, JAG HOPPAS VERKLIGEN INTE DETTA, med tanke på hur mycket vi har bearbetat dessa ord, den tid och diskussion som lagts ner, vore synd om så skulle bli fallet. Vi strävar inte mot detta!! Det är ju väldigt intressant och användbart när man väl verbaliserar dem som det så fint heter, gäller att inte ordblaja för mycket heller utan att vara konkret!

Så om det infaller så att jag är lite disträ och är dåligt på att höra av mig så ber jag om ursäkt! Det är bara lite mycket nu och all min fria tid (vilken är begränsad till kvällar eftersom jag jobbar dag närmaste dagarna framöver) går åt till dessa underbara nyckelordsbegrepp. Någonstans väntar jag på att jag ska gripas av panik och total blackout och vara totaltsönderstressad med känsla: shit vad är det här? jag kan ju inte detta!!!!...hmm...än så länge har det inte än men det återstår väl att se. Jag kommer ialla fall att göra mitt bästa och om det brister så det finns det ju omtentamenstillfällen, ett flertal och ganska snart, vilket är skönt om det skulle visa sig att så blir utfallet.

Nåja, nog avblajat här nu..disken väntar och sen sängen... :)

Gonatt alla!

Tuna Park!

Publicerad 2009-03-07 09:32:47 i Allmänt,

Ska strax klä på mig och gå ut till min skjuts, idag bär det av till Tuna Park :) Hoppas på att hitta lite grejer till Hugo som fyller i veckan!

Gårdagen spenderades hemma hos Ida och Marcus med Let's dance, mycket trevligt! Skönt att ha lite sovis idag och inte jobb som kallar...vaknade iaf vid halv åtta menmen...skönt ändå att det är så ljust ute och att det är det man vaknar av men samtidigt är det förvirrande, ska jag till jobbet? vad är det för dag? har jag försovit mig? nej vänta det är ju lördag och jag är ledig!! Mycket i skallen just nu kanske??? SVAR JA!! haha...

I torsdagskväll åkte Sandra med brudarna till Sälen för en myshelg där, hoppas ni har det bra!!

Ikväll blir det en lugn hemmakväll för min del, ska bli skönt, är som sagt väldigt mycket just nu så lite alonetime är precis vad jag behöver!

Hade ett snack med coachen igår, hon är väldigt hård och bestämd! Men det är bra, det tackar vi för :) Tredje veckan börjar gå mot sitt slut och vi går in i vecka 4, blir spännande sen och se om det blivit någon skillnad. Jag är så glad att jag inte blivit sjuk än, peppar peppar ta i trä!!!, så jag har kunnat träna som jag gjort.

Trevlig lördag så hörs vi!

Pussen

Det ger en fundering..

Publicerad 2009-03-06 15:39:43 i Allmänt,

I morse lekte ett par 6-åriga barn i skogen och hittade efter en liten stund en kille hängd, strax utanför ett litet samhälle...barnen trodde killen sov eftersom han blundade men insåg snabbt att så var inte fallet.

Dagen har varit obehaglig, orolig och dyster. Ett liv kan vara över så fort...varför skedde just detta nu för denna person? Hur mår omgivningen? Har det funnits tecken på att det inte varit bra fast man inte sett dem? Hur mår barnen som sett detta? Även om jag själv inte personligen varit inblandad ger det en tankeställare och en rädsla om att detta händer mer och mer än vad man tror....

*En tanke till alla er som dessvärre på något vis blivit drabbad av detta eller liknande, vila i frid och hoppas du mår bättre där du är nu*

Jag har en idé...

Publicerad 2009-03-04 11:22:02 i Allmänt,

Sitter och kikar runt lite på olika sajter och bloggar för att få lite tips och idéer till hemmet, lite förnyelse utan att det ska behöva kosta särskilt mycket, och jag tror jag har en idé men jag måste kika runt lite till och klura lite.

Musik i form av trummor, rytmik står på schemat idag, är måttligt motiverad. Gårdagens dans kändes mest som flum och upprepning av samma sak hela tiden, om jag blev yr vad blir då inte barnen? Visserligen håller man inte på lika lång stund med barnen som vi gjorde igår men vad vet jag. Kändes på nå vis som att vi skickades tillbaka 30 år i tiden. Jag säger inte att allt var dåligt för en del saker var väldigt användbara, absolut! Använda kroppen som hjälpmedel, olika ljud att beskriva känslor och ansiktsuttryck men däremellan..njaa..va väl lite sisådär för min del. Vi får se vad eftermiddagens lektion för med sig, jag hellre friar än fäller (än så länge).

Dags för lite lunch and then school!

Pink den 10 nov!!

Publicerad 2009-03-02 16:48:51 i Allmänt,

och jag har biljetter!!! yesyesyes!! känns så himla bra och kul :) det här är verkligen någon som jag velat göra och nu kommer det att bli av...jiiipppppiiieee :)

Idag har jag tvättat och mest myst hemma hela förmiddagen innan jag cyklade iväg till skolan för dagens lektion, musik och sång stod på schema. shiit tänkte jag och kände ganska snart handsvetten smyga sig fram...men det gick över förväntan. Jag känner fortfarande att jag inte är säker på min sångröst och jag sjunger betydligt bättre (inte bra, men bättre) när jag får komp stöd än utan. Skönt också att vi bara va vi i vår basgrupp så man kände sig lite tryggare.

Eftermiddagen/kvällen kommer spenderas vid köksbordet och det är så klart nyckebegrepp som ska nötas, fyra ord till morgondagens basgruppsträff: etnicitet, mångkulturalitet och interkulturalitet, värdegrunden och yrkesspråk.

Time to hit the books så att säga..men först nåt mellanmål!

Tjarrå!

Morrn morrn!!

Publicerad 2009-03-01 08:43:00 i Allmänt,

Vaknade ca 7.15 av att jag hade haft ner kuddar på golvet och någon var visst missnöjd med detta och la tillbaka dom i sängen..hehe...drömde att precis skulle slåss mot 8 st små minininjas i form av 8-åriga killar och jag hade precis av verkat och kommit förbi den ena, kan detta ha med mina kuddar och göra kanske? You never know...

Beslöt mig iaf för att gå upp även fast det är söndag, kände mig underbar utvilad så det var bara att passa på, jag har som tidigare sagt verkligen behövt den här helgen. Ska iväg och träna senare idag också..blir nog på förmiddagen så blir det gjort, måste ha lite ny musik som ger lite motivation.La till fem nya låtar till mp3n igår och de gjorde mycke, fan va jag körde hårt till dom, sjukt det där att man (iaf jag) måste ha nå bra i öronen, då blir det lättare att köra hårt helt enkelt! det blir fjärde gången på gymmet denna vecka, känns mycket bra! Ska försöka hinna med fyra pass nästa vecka också men vi får se. Ska sätta mig med nyckelorden en sväng idag också och strukturera upp lite. Sen i eftermiddag kommer Catta förbi, ska bli skoj, har inte setts på jättelänge nu, ska bli skönt o ses utan skolan inblandad..hehe..och till kvällen är det myskväll á la söndag á la kanal 5 som gäller....really really nice:)

Puss hej!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela