Just me

...om allt, inget och det däremellan...

Balansgång

Publicerad 2010-03-31 18:11:48 i Om ditt och datt,

Har kommit till insikt att gränsen mellan att vila/ta det lugnt och tristess är tunn hos mig...ena sekunden är det asskönt med ledigt och andra sekunden vet jag inte vad jag ska ta mig till. Måste vara att jag inte riktigt har vanan inne...märkligt det där egentligen. Ännu märkligare är det att jag fortfarande förvånas över att jag inte kan hantera ledighet när de få tillfällena uppstår. Bäst att jag vänjer mig så det kommer bli en hel del ledighet framöver, eller, det beror ju på hur flitig jag är och hur jag planerar, men i teorin finns det ingen hinder..ska bara se till att det blir så i praktiken också.. 

Nåväl ska iaf ta tag i disken nu och värma på lite mat som blev över från igår. Darling ringde och frågade hur jag ville ha inredningen i garderoben, erbjöd mig att komma över och hjälpa till men det behövdes inte, vila på du fick jag till svar...det tackar vi för :)

Pallar inte

Publicerad 2010-03-31 15:30:37 i Bara jag,

Morgon, kväll, eftermiddag, natt, vardag, helg...det spelar ingen roll...grannen här under stör oavsett, jag orkar fanimej inte mycket längre...vad är det som är så svårt att förstå?? Respekt för sina grannar?? Bor trots allt i ett hus med flera boende..*stor suck*

Friskar upp...

Publicerad 2010-03-30 19:58:21 i Bara jag,

minnet av Twilight :) Inhandlade igår både nr 1 och 2...här ska det tittas :) hur man inte kan gilla dessa är beyond me...menmen..alla har vi olika smak ;) är tacksam för att det vill tittas igen!!!



Bättring kommer...

Publicerad 2010-03-26 20:03:37 i Skolan och sånt,

Just nu är inte uppdateringen den bästa hos mig, mycket med skolan och hemmet som ska fixas så tiden framför datorn är minimal, eller ja i skolsyfte mest. Menmen..bara en vecka kvar nu sen jag det baa småfix kvar så är den här delen av terminen över.

Har precis avnjutat nachotallrik och fått godispåsen att krypa fram ur sitt krypin...nu blir det mys i soffan till finaldags i Lets Dance :)

Matt!!

Publicerad 2010-03-22 18:47:32 i Skolan och sånt,

Fick hem lönespecen idag och ÅTERIGEN är det fel. JAG FATTAR INTE!!! Hur j-vla svårt kan det vara????

Dagen har varit bra för övrigt, va i skolan en snabbis på morgonen och sen har jag varit i E-tuna och fått närvaro vid ventilering av examensarbete. Råder lite blandade känslor över det där, inte riktigt vad jag hade väntat mig men samtidigt känner jag ingen större oro. Det där kommer vi fixa galant!

Nu ska det strax serveras mat och sen ska jag förbereda mig lite inför morgondagen! Och sen hoppas jag på lite massage senare...min ländrygg is killing me..vi gillar inte!!

Trevlig kväll!!

Helgen i bilder

Publicerad 2010-03-22 07:32:32 i Nöjen,

Helgen har återigen passerat och varit ljuvlig. Den har bestått av jobb och kalas x 2 och mycket umgänge med bästa. Jag låter bilderna tala för sig själva. Mer utförlig uppdatering kommer senare. Enjoy:)

   


födelsedagsbarnet

och en av hennes mycket fina presenter..

  


såååååå god :)

Frustration

Publicerad 2010-03-15 12:54:47 i Funderingar,

Idag fick jag känna på vad som kan vara den bittra verkligheten..och det var otroligt frustrerande! Har under förmiddagen varit på föreläsning om åtgärdsprogram vilket var som alltid intressant. För min del hade vi detta under förra vårterminen så det blev mer som repetition, vilket var nyttigt. Aldrig fel att färska upp minnet. Efter föreläsningen fick vi sätta oss i tvärgrupper med ett angivet fall som vi skulle skriva ett åtgärdsprogram för. Utifrån vad jag kom ihåg sedan sist och det föreläsaren sagt idag försökte jag föra fram hur man kan göra, hur det är tänkt. Responsen jag fick var mindre roligt. Mina tankar, ord och idéer slogs ner av flera, och jag mötte en tråkig attityd från flera, suck och stön och det klassiska "gud va svårt det här är" eller "ska jag verkligen göra så här" eller "hur ska jag hinna med detta i praktiken" osv osv. Jag förstår att det är svårt och nytt men om jag har "den" inställningen till mina elever när jag försöker hitta källan till det eleven behöver hjälp med, kommer vi inte att komma någonstans, för då är ju jag inte villig att gräva vidare för att komma åt kärnan. Ser jag saker och ting som besvärliga inför eleverna så färgas det ju av, det är ialla fall min tanke. Mycket av det motstånd jag mötte kan jag tyvärr känna kom från det faktum att jag presenterade mig som lärarstudent och inte lärare. Redan där hamnade jag i lägre rang hos en del kunde jag känna av. Riktigt riktigt tråkigt och frustrerande. Ska det vara så här när man kommer ut sedan i sitt kommande arbetslag och arbetsplats? Hoppas verkligen inte det!! Vad ger vi då för förutsättningar för lärande och utveckling för våra elever?

Den här förmiddagen gav mig verkligen en tankeställare och jag tror inte att den här diskussionen kommer att sluta här. Nåväl nu har jag fått skriva av mig och jag hoppas jag kan slippa frustrationen lite granna. Ska strax bege mig till Fredrik och göra första observationen för examensarbete..hoppas på ett bra pass!!

Tjejkväll!!

Publicerad 2010-03-14 14:28:51 i Nöjen,

Igår var det dags igen för tjejkväll och tema denna gång var superhjältar! Som vi var fina :) Tack tjejer för ännu en trevlig kväll!! :)

  



detta var mumma vill jag lova! :)

Galet!

Publicerad 2010-03-11 17:16:50 i Det där lilla extra,

Första veckan når snart sitt slut...tiden går alldeles för fort..synd att vi bara är ute fyra veckor den här sista gången..vill mera! Och förhoppningsvis blir det mer i samband med tjänst men ändå..:P

Idag är det som bekant för er torsdag och då har jag tidgare haft städning som regel men detta har inte infunnit sig på länge..ska försöka städa upp lite iaf mellan pluggvarven. Har redan hunnit med disken och lite undanplockning. Mer undanplockning, badrum och dammsugning är det tänkt, vad som hinns med visar sig. Bäst att jag sätter igång så det blir gjort då kanske...:P

Vill önska denna härliga brutta ett stort grattis på sin födelsedag!! Grattis vännen!!

Första dagen avklarad

Publicerad 2010-03-08 22:30:12 i Det där lilla extra,

Då var man igång igen och det känns bra! Har även hittat ett tema som ska genomföras under dessa veckor, mkt spännande :) Har även lite andra tankar och idéer om vad jag vill genomföra tillsammans med eleverna. Får höra efter och se vad de tycker.

Säger natti natti och fortsättning följer...life is good!!!

                                                                                ♥♥♥

Upp

Publicerad 2010-03-07 18:21:11 i Bara jag,

tänkte strax poppa i denna film...vi hoppas den är bra!

 


Fick visst med mig ett par skor hem idag också...:) tacktack <3

Snart dags

Publicerad 2010-03-07 11:32:04 i Skolan och sånt,

Imorgon smäller det, första dagen på sista praktiken, ojojoj! Kul ska det bli. Har suttit och sammanfattat lite här en stund inför en gruppreflektion och känner ett litet sug att sätta igång med meritportföljen...sjuk känsla men sann. Tror dock inte att det blir så idag..får suga på den karamellen ett tag till. Men det känns skönt att jag i skallen är en bra bit på vägen iaf, blir bara att få ner det på papper sen.

Helgen har för övrigt gått i ett och varit bra. Blev inget Gävle igår tyvärr utan är framflyttat ett par helger, tråkigt men inte mycket att göra åt. Blev en sväng på stan istället (och jag såg allt för mycket jag vill ha :S) och lite renoverande innan det var dags att bege sig ut till Mossan. Mkt mkt trevligt!! Schlagerråtta som jag är blev jag så klart glad när Pernilla gick vidare..härlig dänga det där :)

Önskar er en skön söndag!!!

Inspirerande!

Publicerad 2010-03-05 17:47:20 i Skolan och sånt,

Terminens och skolans sista lektion är avklarad..så var det med det...inga fler seminarier, föreläsningar nada. En aningens sorgligt också på sätt och vis..menmen...nu har jag fyra veckors VFU att se framemot med många utmaningar och uppdrag..det ska bli väldigt skoj att få komma ut igen :) Känns lite som att tiden är för kort ändå...hhmm..ska klura lite på det. Kanske kan lägga in någon extra dag eller så!

Fialajnen är på ingång på ett spontanbesök..det gillas :) jag står för husrum och mat i form av hämtmat ;) men innan dess ska jag hinna med och plocka undan lite, tvätta klart och diverse annat...kanske stryker en och annan grej...är ju trots allt fredag :P läskigt vad fort den här veckan har gått!!

Imorrn bär det av norrut för kalas :) och kvällen bjuder på mys med bruttorna ute i Mossan...va länge sen nu så det ska bli riktigt skoj!!!

Trevlig helg :)

Hunting

Publicerad 2010-03-03 20:50:53 i Bara jag,

eller rättare sagt...ser mig omkring för klänningar som gärna får ta plats i min garderob. Önskar för en stund att jag hade mycket pengar så detta skulle kunna va möjligt...

nåväl...dags att sluta drömma och göra sig iordning för tvn och greys premiären :) denna dag började mindre bra men slutar desto bättre...tänk att saker och ting kan kännas mycket bättre när man får lätta sig lite...tacktack!!!<3

En sån där dag igen...

Publicerad 2010-03-03 08:06:58 i Funderingar,

...när det inte känns så bra...inte långt från både det ena och andra...en sån där dag när jag inte känner att jag har kontroll och allt bara glider ifrån mig och jag kan inte göra någonting för att hindra det.

menmen...bara bita ihop..är som sagt inte många dagar kvar nu...

"Just another manic monday"

Publicerad 2010-03-01 19:55:31 i Det vardagliga,

..alla minns vi väl den gamla dängan ;P ...min dag har varit väldigt bra och flytit på smidigt så varför just den låten har fastnat i huvudet vet jag inte..hehe..men så är det...

har suttit här en stund och försökt hitta inspiration till att ändra bloggen lite...känner att den behöver en ny touch...men jag har kommit av mig...som vanligt...fick ett trevligt avbrott här på kvällskvisten i form av besök, och sen har jag diskat och pratat en stund i telen och nu blir det väl inte mer av detta. Borde även plugga så ska göra ett försök med det...det gamla samvetet gnager mig lite granna känner jag. Märker att jag svamlar iväg och meningarna inte riktigt är som dom ska så jag gör något annat istället :P

Ny dag imorgon..jobb vankas :)

Ps. Fick även se idag att Lady Gaga kommer till Sverige!!! Tror ni jag vill gå eller??!!!!! Som jag vill :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela