Just me

...om allt, inget och det däremellan...

Sooooooool!!

Publicerad 2012-06-27 17:03:02 i Jobb,

Äntligen tittar solen fram!! Ska strax bege mig ut och njuta innan den försvinner igen (för det kommer den att göra..ja jag vet..superoptimisten här).

Varit en lugn och skön dag på jobbet...gick till en lekpark både fm och em. Har lekt, lekt och lekt hela dagen..me like it a lot! :)

Har liiiiite jag skulle behöva fixa här hemma men suget finns inte alls..tror bestämt jag struntar i det..ibland så får man ;) dessutom kommer en av dom bästa över på besök strax...lät som det skulle bli take-out till middag...onsdagsdeluxe!! :)

Dagens: Randig t-shirt H&M, svarta chinos Esprit

Städning hit och städning dit!

Publicerad 2012-06-26 15:14:21 i Om ditt och datt,

Sista veckan på jobbet innan sommarstängt som sagt och vi städar, städar, städar, städar. Har även möblerat om en del inför hösten för att få lite ny inspiration. Hoppas det finns tid även imorgon och fixar vidare. Vore riktigt skönt om det mesta är klart och ser fint och inbjudande ut när vi kommer tillbaka från ledigheten.

Försökte locka håret lite snabbt imorse med plattången..resulterade i ett bränt finger (ajajajaj!). Nu några timmar senare finns det några vågor kvar av lockarna. Måste köpa nåt bra att ha i håret innan jag sätter igång så det håller bättre. Vore ju kul att fixa till det ibland då mitt hår i det flesta fall bara är tråkigt och hänger. Har ialla fall äntligen slängt i lite ny färg så nu är hela håret en och samma istället för tre olika nyanser ;). Fick kommentaren: vad ditt hår glänser! Jaa..blir ju så när det dassiga råttfärgade döljs ;P Liten upphöjare i detta annars tråkiga regniga väder!

Ska ta och dra en sväng med dammsugarn, damma av hyllor osv innan jag drar mig ut på temys för kvällen!

It has been busy!

Publicerad 2012-06-24 21:35:15 i Det där lilla extra,

Den här veckan har sagt SVISCH!

Förra helgen i Polen med bröllopet var riktigt riktigt kul! Det firas och festas som bara den där dygnets timmar verkligen nyttjas till fullt! Jag fick dessvärre se på när alla andra firade med trevligt gottigott i sina glas där cola och kaffe fick duga till mig! Men jag hade kul ändå..fick en kvarting med mig hem som tack för att vi kom så den ska väl användas ;)

Veckan har sedan bestått av jobb, jobb och jobb. Märks tydligt att man varit borta och sjuk. Man tappar sjukt mycket tid och nu är vi inne i en sån period där mycket ska avslutas...10 barn som slutar. 5 förra veckan och 5 denna. Kommer bli tomt utan dom! Men samtidigt ser jag framemot en ny höst med nya stjärnor. Här även träffat mina nära och kära och hunnit med att fira av både Vilma och Astrid som fyllt nu när jag vart borta :)

Midsommar firades först på Vallby med Ida, Vilma, Anna, Svante och Axel :) Mina kära vänner Anna och Svante har äntligen fått sin första son, Axel, som kom 16 dagar för tidigt men lika mycket välkommen för det!! ♥ Hoppas nu på att Ida inte behöver vänta länge till...bebis se till att komma ut..du är också välkommen!!!

På eftermiddagen åkte jag till Sala och vi var hos WGE hela kvällen..grillning, kubb, fotboll, snack och umgänge..lullade hem där någon gång på småtimmarna lagom go efter en mycket trevlig kväll :)

Nu laddar jag batterierna för sista veckan innan semestern..sen har jag ledigt!! Har inte riktigt förstått det då det inte är någon sommarvärme alls...kom kom kom!!

På väg in i kyrkan...

Mkt dans blev det...

Min kära kusin och hennes Olga :)

Back in business!

Publicerad 2012-06-12 22:49:05 i Bara jag,

Jobb imorrn igen. Börjar känna igen mig själv igen och orken börjar komma tillbaka. Riktigt, riktigt skönt! Helt sjukt vad det tar på kroppen att vara sjuk..det märks att man inte är någon ungdom längre..haha! Sitter och snart somnar framför datorn..ska hålla mig vaken en kort kort stund till så jag kan få äta lite innan sängdags. Så tokigt att man inte får äta penicillinet i samband med måltider..vore såååå mycket enklare. Antingen en timme före man ska äta eller två timmar efter. Jag som är så virrig nuförtiden..men det ska nog gå ;)

Natti natti!

Grattis till mig!!

Publicerad 2012-06-11 12:03:03 i Bara jag,

Idag är det min tur då...28 år...grattis till mig hehe! Har väl aldrig hänt tidigare att jag spenderat födelsedagen så här men det är inte fy skam det heller. Har satt igång med det bästa man kan göra en sån här dag (känn ironin), två maskiner tvätt är igång. Ätit lite lunch nu. Ska fortsätta städa lite om orken infinner sig, annars är det bara jag och soffan som gäller idag :) känner inte av halsen längre däremot är orken inte på min sida. Får se om jag tom är hemma imorrn också...aahh...får se. Ska känna efter och rådgöra lite.

Tråk jag!

Publicerad 2012-06-10 12:43:53 i Bara jag,

Har verkligen vaknat på fel sida idag. Är sur, sur, sur! Riktigt låg och loj...antar att det kan bero på att jag varit/fortfarande är sjuk, vilket är inte är van vid. Vilat mkt och varit inomhus mkt (med mycket menas hela dagen igår förutom besöket till läkaren, vilket för mig är mkt). Ofrivillig vila är inte min grej men jag vet att det är viktigt och jag ska fortsätta vila. Ska försöka få i mig lite lunch om en stund. Köpte glass igår som jag tänkte kunde pigga upp lite, fick i mig halva sen fick jag slänga resten. Hade sjukt ont i halsen igår kväll/natt plus ont i benen så för att kunna sova fick jag ta mig ytterligaren en värktablett. Hoppas på att kunna ha bättre aptit och humör innan den här dagen är slut!

Snipp snapp snut så var dagens gnällande slut!



Hoppas denna film kan lätta lite på humöret, har ju gillat de föregående!

Sjukstuga

Publicerad 2012-06-09 19:36:09 i Bara jag,

"Det var som du trodde, du har någon form av halsfluss" säger läkaren efter att han kollat mig ner i halsen, jag fått lämna halsprov och sen fick komma tillbaka in. Penicillin i tio dagar check! Skönt att jag gick, skönt att jag fick tid, och skönt att jag fått medicin så jag kan bli bra. Har inte haft feber på hela dan och det är jag så tacksam för! Har dock ont när jag svalger men det är så det är, kan inte göra mer åt det än medicinen. Nu är det isolering mer eller mindre i två dygn sen ska jag vara smittfri. Hoppas jag inte smittat någon på jobbet. Blir lite sur på den sköterskan som jag pratade med igår morse som sa att har man blåsor i munnen så har man INTE halsfluss...det är baaaaara en virusinfektion. Hade hon sagt att det KAN vara det och det visas tydligast efter tre dagar så hade jag varit hemma igår. Men jag vet, det är mitt ansvar att avgöra. Jag har bett om ursäkt till berörda och lärt mig min läxa till nästa gång. Ikväll bäddar jag återigen ner mig i mitt krypin i vardagsrummet så jag kan kika på tvn..finns både fotboll och film...hur bra som helst!! Och sen har jag köpt två tidningar, godis och glass.

Sjukstugan är laddad ;)

Sjuk. På riktigt.

Publicerad 2012-06-09 15:43:12 i Om ditt och datt,

De senaste dagarna har inte varit mina bästa på många sätt. I onsdagskväll gick jag när jag gick och la mig kändes det som att jag hade en tennisboll i halsen. Toppen tänkte jag, förkylning på gång igen, för jag är ju aldrig förkyld...

Under torsdagen hade jag fortfarande ont i halsen, kände av huvudet lite, tog en ipren och blev bättre. Mätte senare temp och visst hade jag febern men mådde ändå hyfsat, var lite tung i huvudet men inte mer än så. Hade Barn och Föräldraträff med jobbet på kvällen så tänkte det är lika bäst att härda ut och när jag ändå inte var så dålig. Em och kvällen gick super. Vi hade hyfsat väder, regnet höll sig undan, det var många som kom. När jag kom hem fick jag frossa och sjukt ont i benen och frös i hela kroppen. Kröp ner i sängen med mjukisbyxor, filt och täcke för att få upp värmen.

När jag vaknade igår morse hade jag ingen feber, lite ont i halsen fortfarande, upptäckte att jag hade blåsor i svalget. På jobbet har två fall av halsfluss varit, inte på min avdelning men på förskolan. Rådgjorde med både sjukvårdsupplysningen och chefen om jag skulle jobba eller inte. Sjukvården sa att blåsorna bara var virus och att det bästa för kroppen var vila och blev det värre skulle jag höra av mig. Chefen sa att jag fick avgöra själv. Jag tänkte att jag var ändå vaken och kunde göra en chansning. Jag får sällan feber och tänkte att gårdagen bara var tillfällig. Mot eftermiddagen insåg jag att jag inte var så bra som jag trodde men härdade ut. När jag väl kom hem hade värktabletten gått ur kroppen och jag hade 38,4 i feber. Ringde sjukvårdsupplysningen men de bad mig avvakta till idag. Febern steg till 38,7 och även med dubbelt upp av värktabletter tog det ett bra tag innan febern la sig. Fy fan vilken känsla. Ont i halsen har jag fortfarande. Har sovit bra ändå vilket nog varit till min fördel. Somnade före 22 av ren utmattning. Har legat runt 37, lite över idag hela dagen så det känns som febern har gett sig men halsen är kvar. Ringde sjukvården igen för att tala med ytterligare en sköterska som tog min uppgifter på nytt och skrattade till lite när han fick höra mina symptom och sa lite fint " har du hinnit med och fått allt det här bara sen i onsdags kväll?" Jaaaaaa...tack och lov tog han mig på allvar och jag har en tid hos läkarn för att kolla halsen om en timme ungefär. Säkert är det bara en virusinfektion men känns skönt att kolla iaf.

Känns skittråkigt att sitta hemma och vara sjuk. Aldrig kul att vara sjuk men speciellt idag när min papi fyller år..och inte vilken födelsedag som helst...han blir 60 år idag. Bror med hela familjen är här och jag är hemma.

Grattis Pappa!! Jag kommer och firar dig en annan dag när jag är bättre!! ♥

Tant?

Publicerad 2012-06-01 15:29:50 i Bara jag,

Äntligen fick mitt hår en genomkörare idag, klippning stod på agendan. Jag förstod att en del behövde tas bort och det var helt ok. Efteråt frågade frisören om hon skulle locka håret. Ja tack sa jag. I och med att håret nu är kortare (dock inte överdrivet och knapp märkbar skillnad) så hade jag en tanke hur det skulle bli. Tanken och resultatet blev inte densamma. Om mitt hår var längre skulle det säkert va snyggt men icke detta. Ser ut som en tant. Vem vill det?!? Ibland känner jag att jag skulle vilja ha nå nytt, häftigt. En förändring. Men när det blir så här sätter det spärrar och jag törs inte. Håret är en sån stor del av självkänslan. Bläääääääääh!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela