Förberedelse - pepparkaksbak
Smält smör i kastrull
Jag valde att hälla socker, kanel, ingefäran, kryddnejlikan för sig i en bunke innan jag hällde i den i kastrullen
Så blev det en smet som såg ut såg här. Vid den här laget hällde jag i ljus sirap och vatten, rörde om och drog av kastrullen från plattan
Hällde mjöl och bikarbonat i en separat bunke innan jag blandade ner det med resten i kastrullen. Tog lite i taget för att se hur degen blev (använde inte allt mjöl)
Och så här fin blev den!! Nu ska den stå kylt under natten. Bakning sker imorgon, återkommer med resultatet!!
Recept(halv sats):
100 g smör (jag använde mjölkfritt för att vara allergivänlig)
1,5 dl socker
1/4 tsk kryddnejlika
2 1/2 tsk kanel
2 1/2 tsk ingefära
1/2 dl vatten
2,5 msk sirap
1 tsk bikarbonat
ca 4-5 dl vetemjöl